Werkwijze

Creativiteit & balans tussen gevoel en verstand

Beeldend werken spreekt de rechter hersenhelft, het ‘gevoel’ aan: waar het hoofd nog het een en ander kan rationaliseren en in stand kan houden, daar wordt gevoelsmatig van alles in beweging gezet!

Voor een goede vitaliteit is samenwerking tussen de twee hersenhelften essentieel: logica en intuïtie moeten met elkaar in balans zijn. Werk je teveel vanuit de logica, de analytische linker hersenhelft, dan ga je een deel van je potentieel missen.
Door balans te hervinden en te leren hoe je deze behoudt, wordt je innerlijk sterker en behaal je betere resultaten. Je wordt zelfbewuster en ziet andere mogelijkheden. Je leert je echte drijfveren kennen en kunt van daaruit handelen.

In combinatie met gesprekken wordt gewerkt met eenvoudige kunstzinnige opdrachten en beeldende middelen als schilderen, tekenen en boetseren. Het is beslist niet nodig om talent te hebben, ook gaat het niet om een kunstwerk als eindresultaat.
De thema’s en materiaalkeuzes worden afgestemd op de vraag, passend bij het veranderings- en/of ontwikkelingstraject.
Beeldend werken kan heel goed worden ingezet als ‘energizer’ bij teambijeenkomsten en ook als volledige workshop of als programma op maat voor organisaties.