Doelstelling beeldende coaching


Beeldende coaching biedt ondersteuning bij werkgerelateerde bewustzijn -en veranderingsprocessen, individueel en in groepen.

Wat doet beeldende coaching?

  • Je vitaliteit vergroten
  • Je weerbaarheid opbouwen
  • Innerlijke kracht herkennen
  • Creatiever zijn…ook probleem oplossend
  • Goed bij jezelf kunnen blijven
  • Je grenzen leren aanvoelen
  • Sneller en beter herstellen
  • Leven in balans tussen hoofd en hart

Waarom beeldende coaching?

In een tijd waarin steeds meer van ons gevraagd wordt en in een steeds hoger tempo, bestaat de neiging om roofbouw te plegen op de eigen energie. Dit kan leiden tot uitval door ziekte, burn out, irritatie en slechte relaties. Kortom we lopen vast of raken uit balans.
Om dit te voorkomen om van te herstellen het essentieel om te werken aan vitaliteit en innerlijk evenwicht.
Beeldend werken spreekt de rechter hersenhelft, het gevoel, aan: waar het hoofd nog het een en ander kan rationaliseren en in stand kan houden, daar wordt gevoelsmatig van alles in beweging gezet!

Kunstzinnig werken speelt een aantoonbare rol in het aangaan van de verbinding met jezelf, je vitaliteit en innerlijk evenwicht. Bezig zijn met kleur, vorm en beeldende technieken biedt een verfrissende invalshoek. Het geef je meer inzicht in zichzelf: het onzichtbare wordt in beeld gebracht.

Resultaat

Door balans te houden, wordt je innerlijk sterker en behaal je betere resultaten; je wordt zelfbewuster en ziet andere mogelijkheden; je leert jouw innerlijke kwaliteiten en echte drijfveren kennen en kunt van daaruit handelen.

Ervaringen van deelnemers:
“Wat binnenin mezelf zit, dat heb ik op intuïtieve wijze leren herkennen en vertrouwen, waardoor ik nu steviger in mijn schoenen sta.”

“Doel was om mijn grenzen beter te bewaken en mijn assertiviteit te trainen. Ik ben van nature geneigd om problemen op te lossen door er veel over na te denken. Ik leerde nu om meer op mijn gevoel te vertrouwen. Tijdens de sessies werd afwisselend getekend en gesproken. De combinatie van creativiteit en praktische tips heeft mij uiteindelijk enorm geholpen”.